Pole Dance

Pole dance trening je dizajniran kao baza i osnovni tip treninga na kom se uči tehnika. U pitanju su treninzi akrobatike na vertikalnoj šipci. Ne plaši se, potezi koje ćeš naučiti mogu izgledati kao da prkose gravitaciji, ali ćeš ih naučiti na najsigurniji mogući način.

O treningu

Program sportskog kluba “POLE DANCE” Akademija pažljivo je osmišljen od prvog treninga tako da svako može da ga pohađa bez obzira na prethodno sportsko ili plesno iskustvo, kilažu ili godine. Podeljen je u četiri nivoa, a naš rad i pristup na treninzima je individualni sa svakom devojkom.

I nivo

Ako nemaš sportskog iskustva ne treba da se plašiš, pole dance je prilagodjen svima, sa ili bez bilo kakvog sportskog ili plesačkog iskustva. Takodje višak ili manjak kilograma neće predstavljati nikakva ograničenja, kao ni starosna granica ili trenutni nivo snage ili fleksibilnosti. U Pole Dance Akademiji počinjemo od nule, ali jedna stvar je preduslov. A to je vedar duh!

Program početnog (prvog) nivoa bazira se na osnovnim spinovima i pozama na statičnoj šipci i kombinacijama istih. Svrha prvog nivoa je takođe jačanje tela u određenim položajima na koje treba da se naviknu i oni koji su nemaju nikakvog sportskog iskustva ali tako i oni koji su se prethodno bavili nekim sportom ili plesom jer pole dance podrazumeva veoma specifične položaje tela koji zahtevaju takođe specifičnu aktivaciju mišića i zglobova. Savladavanje prvog nivoa je odlična baza za dalje napredovanje.

Da bi stekla pravo za izlazak na polaganje za 2. Nivo portebno je da ispuniš fond od minimum 15 treninga u okviru prvog nivoa.

Za pohađanje početnog nivoa nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u pole dance-u ili bilo kom drugom sportu ili plesu. Višak ili manjak kilograma neće te ograničavati, a takođe ne postoji starosna granica niti određeni nivo snage ili fleksibilnosti koji je potreban za bavljenje pole dance-om.

Dress code: Počtni nivo ne zahteva kontakt kože sa šipkom (osim dlanova), tako da će ti za prve treninge biti dovoljno da obučeš helanke ili trenerku i majicu. Vežbamo bose ili u čarapicama.

II nivo

Drugi nivo je odlična nadogradnja na prvi jer se uče i vežbaju dinamični spinovi na statičnoj šipci, novi elementi, poze i kombinacije na rotirajućoj. da li si ikada pomislila da ćeš sedeti na šipci, penjati se i sve sa poda prenositi u vazduh? Da te obradujemo, to je ovaj nivo! Rotirajuća šipka i kombinacije više elemenata koje povezujemo neverovatno dobro utiču na poboljšanje kondicije i jačanje gornjeg dela tela.

Kako bi ispunila uslov za izlazak na polaganje za treći nivo, potrebno je da ispuniš fond od minimum 15 pole dance treninga u okviru drugog nivoa.

Dress code: na drugom nivou nam helanke više ne trebaju, pa na trening možeš poneti šorc, majicu ili top.

III nivo

Treći nivo je ono što svi jedva čekaju, i odnosi se na prvo izvrtanje naglavačke i sve osnovne upside-down trikove koje vežbamo pojedinačno ali i kroz kombinacije elemenata na statičnoj i rotirajućoj šipci. Veliki fokus trećeg nivoa je na učenju pravilne tehnike za izvođenje svakog elementa i tranzicija između elemenata jer se brinemo o bezbednosti naših čanova. Izvrtanje naopako nije nešto što radimo svaki dan, i zato su naše instruktorke obučene za objašnjavanje kako i zašto se ludi trikovi o kojima maštamo rade bezbedno.

Za prelazak sa trećeg na četvrti nivo potrebno je da ispuniš fond od minimum 50 pole dance treninga.

Dress code: Šorc i top

IV nivo

Kada savladaš sve tehnike koje treći nivo nosi sa sobom spremna si za još veće akrobacije sa četvrtog nivoa u kojima može da se nađe po neka zastava, drop ili salto sa šipke. Spremna?

Dress code: Šorts i top

Zakažite svoj prvi trening