Stretch

Treninzi aktivne I pasivne fleksibilnosti I mobilnosti na kojima se rade bazične vežbe istezanja za razvijanje dodatnih mogućnosti sopstvenog tela koje možemo primeniti u svojim vazdušnim akrobacijama. Stretch treninzi su podeljeni na gornji deo tela (leđa i ramena) i donji deo tela (noge) i celo telo u tri odvojena treninga kako bismo mogli svakom delu tela da se posvetimo dovoljno detaljno.

O treningu

Stretch treninzi sadrže u sebi kombinaciju vežbi koje se izvode aktivno, pasivno, uz pomoć partnera, sa ili bez rekvizita. Zahvaljujući ovakvim vežbama možemo da unapredimo zdravlje naših zglobova i mišića. Na našim stretch treninzima ćeš naučiti da se povežeš sa sobom, pravilno dišeš, korigovaćeš svoju posturu i zasigurno ćeš se osećati bolje nakon svakog treninga.

Stretch treninzi su podeljeni na istezanje gornjeg dela tela (leđa i ramena), donjeg dela tela (noge) i istezanje celog tela.

Telo je jedinstvena i najčešće skladna celina. Ukoliko smo na jednom mestu veoma opušteni, a na drugom previše stegnuti, to narušava balans. Zato je naš savet da ne favorizuješ jedan deo tela već da ulažeš u sve delove sebe podjednako. Prednost odvajanja treninga istezanja po delovima tela je što aktivno posvećujemo 75 minuta određenim zglobovima i mišićima posebno, i kroz snagu koja je neizostavna i najjača karika, postižemo zdrave i bezbedne rezultate. Istezanje celog tela je kombinacija prethodna dva i ume da bude zahtevnije, jer su vežbe složenije i najčešće angažuju upravo celo telo.

Metode koje nam pomažu da ispunimo tvoje ciljeve bezbedno su:

Snaga

PNF

Pasivno rastezanje

Dinamičko rastezanje

 

RECOVERY STRETCH

Recovery stretch je tu da te opusti psihički i fizički. Na ovom treningu se baziramo na laganim kretanjima i opuštanju mišića koji su stalno napeti usled načina života koji vodimo. Odlikuje ga zadržavanje položaja, pravilno disanje, slivena kretanja koja se najčešće nadovezuju jedna na druga. Ipak, svima nam treba promena, pa to ovi treninzi i nude. Ponekad učimo tehnike samomasaže, rastežemo se u parovima, opuštamo se kroz disanje.

Za ovaj tip treninga je potrebno da poneseš lopticu (tenisku ili lopticu za masažu)

 

Za pohađanje Stretch treninga nije potrebno da budeš razgibana i fleksibilna. Potrebna je samo dobra volja, a mi ćemo se pobrinuti da uz pravilan i kvalitetan trening to i postaneš.

Dress code: Štitnici za kolena, čarape koje klizaju, udobna odeća u skladu sa temperaturom (uvek je bolje da ti na treninzima istezanja bude topline nego hladnije). Na trening obavezno ponesi svoj peškirić. 

 

Zakažite svoj prvi trening